04. Hoe krijg ik een .gpx routebestand (zonder Mapsource of Basecamp) in mijn Garmin?

Deze uitleg gaat over het laden van een .gpx bestand zonder gebruik te maken van Mapsource of BaseCamp.

We gaan er vanuit dat je een route van deze website hebt gedownload en dat deze ergens op je computer staat (tegenwoordig standaard onder "Downloads"). 

Deel 1 : Map waar het GPX bestand geplaatst moet worden.

 1. Sluit je Garmin via USB aan op je computer;
 2. Ga naar "Mijn Computer" of "Computer" en als het goed is verschijnt na enige tijd een extra schijf logo (of soms twee als er een extra geheugenkaart in de Garmin zit). Hieronder een voorbeeld op mijn Engelstalige Windows 7 computer
 3. Je kan het bestand op zowel het interne geheugen van de Garmin zetten of op de extra geheugenkaart. Ik zet het bestand standaard op de extra geheugenkaart zodat je eventueel de route bij iemand anders kan laden door even de geheugenkaart in zijn/haar Zumo te stoppen. Dubbelklik op de gewenste schijf (geheugenkaart);
 4. Afhankelijk van je model Zumo zal je een mappenstructuur zien. Ik heb hieronder de mappenstructuur gezet van zowel het intern als extra geheugen van mijn Zumo 220.

 5. Zoals je kan zien wijkt de mappenstructuur af. Afhankelijk van je model Zumo en waar (intern geheugen of geheugenkaart) is de locatie van de map waarin het GPX bestand geplaatst moet worden afwijkend. Hieronder een overzicht van de bekende mappen per model Zumo.

  Zumo 220 - Intern geheugen -> GPX
  Zumo 220 - Geheugenkaart -> garmin/GPX

  Zumo 550 - Intern geheugen -> ???
  Zumo 550 - Geheugenkaart -> ???

  Zumo 660 - Intern geheugen -> ???
  Zumo 660 - Geheugenkaart -> ???

  Zumo 395LM - Intern geheugen -> GPX
  Zumo 395LM - Geheugenkaart -> Garmin/GPX

 6. Nu weten we waar het bestand terecht moet komen.


Deel 2 : Het bestand naar geheugenkaart kopieren.

 1. Ga op je computer naar de map waar het bestand staat. Bij mij is dit standaard "Downloads" en klik 1x met je linkermuisknop op het bestand en vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer de optie "Copy" (Kopieer). Zie voorbeeld op mijn computer:
 2. Ga nu naar de juiste map op de geheugenschijf van je Garmin. In dit voorbeeld mijn geheugenkaart. Klik op de rechtermuisknop en selecteer "Paste" / Plakken.
 3. Het GPX bestand staat nu in de juiste map op je Zumo.
 4. De Zumo kan nu losgekoppeld worden van de PC en kan je de uitleg volgen :
  05. Hoe importeer ik een route in mijn zumo nadat ik deze handmatig op de geheugenkaart heb gezet?

You have no rights to post comments

Facebook Like Button