Verslag Monsterrit 2013

2e TeT-toerrit, 21 april 2013.

Nadat de 1e  toerrit van 2013 ondergesneeuwd in de koeling was gezet, vond afgelopen zondag 21 april 2013 dan de 2e geplande TeT-toerrit plaats en wel gelijk de Monsterrit. Keurig op tijd (08.00 uur) waren alle deelnemers, 13 in totaal, aanwezig. Sommige van hen hadden zich in nieuwe banden gestoken, want je weet maar nooit.

 

Met een spat regen als uitgeleide vertrokken we voor de rit die de naam “Waterloo” meekreeg.

Helaas vond Ronald nog voor de koffie zijn Waterloo. Een plotselinge rem-actie bij een zebra resulteerde in een ongelukkige valpartij, wat Ronald deed besluiten terug te keren naar Steenbergen. Jammer.

Door het vroege tijdstip waren we niet gelukkig met het vinden van een koffiestop. Vinden we er één, staat er achterop (!) het welkomstbord: ’s zondags gesloten.

Het zat ons niet mee, want in wegomleggingen zijn Belgen ook meesters.   

      

   

Motormuis belandde zelfs op een ongedefinieerd pad, na aanwijzingen van een lokale.

Uiteindelijk toch een koffietent gevonden na 3 uur (!) rijden. Ja, want voor (Palm)bier was het te vroeg.

Goeie koffie, maar geen gebak. En bij de 2e koffie waren de kopjes ineens op. Tja. Maar wel gezellie!

Allengs slingerden we ons door de dreven van zuid België. We aanschouwden ook iets, waar sommige een liftzwembad in zagen, of een autoweg die plots ophield. Voor de kenners onder ons was dit een schepenlift.

Op naar de lunch. Niet te geloven: Quick of Pizza hut. Ze hebben wel wat beters in België, maar wij konden het niet vinden, of zo. Wel heerlijk op het terras.

Na de 1e helft van de rit, gingen we richting Waterloo. Ondergetekende had dit nog nooit gezien, terwijl het toch een gedenkwaardig moment was in de geschiedenis van Europa. 

 

Eerst nog tokkelend en later racend (niet iedereen) terug naar de Strandtent in Bergen, waar de goede afloop werd gevierd.

 

Al met al een geslaagde dag met heerlijke temperaturen en gezellige lui.

Groet van Motormuis.