Kort Weekend mei 2015

Voor de 1e keer in de geschiedenis van MTC-TeT werd er een kort weekend georganiseerd op 2 en 3 mei 2015. De bestemming was de Loft van Groenedijk in Oudenburg (B). Voor sommigen een déja vu, voor de meeste deelnemers compleet nieuw.

img 20150502 082042

Op zaterdagochtend verzamelen zich 9 deelnemers bij Speedservice. Hans heeft op special verzoek de koffie vroeg aangezet. Allereerst moet de nieuwe brommer van Arno bewonderd worden. Jawel, de avond daarvoor opgehaald; een KTM 1290 Adventure. Nadat Arno nog wat broodnodige ervaringen met Joost heeft uitgewisseld, vertrekken 2 Yam's, 2 Beemers, 3 KTM's en 2 Duc's, waaronder die van onze enige vrouwelijke deelnemer Penny, naar België.

Na de eerste kilometers moet Arno's KTM getest worden op een kasseienstrook achter het Markiezaatsmeer. Voor Arno wel aardig, maar voor een hard afgeveerde Duc toch niet zo'n pretje. Maae à la, een kleinigheidje houd je altijd.

Door het Zeeuwse landschap naar de Westerschelde. In colonne door de tolpoort volgens de nieuwe contributiemethode. Na het nodige gebrom in de tunnel, in Terneuzen (letterlijk) op zoek naar de koffie. Namelijk Terneuzen is voor 11.00 uur niet open. Zelfs niet op zaterdag in het toeristenseizoen. Maar de welwillende uitbaatster van "Café de Haan" in de Nieuwstraat heeft gevoel voor omzet en serveert café filtre en hete chocolademelk. Gezellie.

Verder door een stukje Zeeuws-Vlaanderen naar West-Vlaanderen. Nooit geweten dat je daar ook heerlijk kunt toeren. Onderweg komen we op een gegeven moment veel wandelaars tegen, die vooral ons tempo drukken. Ook opvallend: Duitse legereenheden aan de wandel onder het Duitse vaandel en strijdliederen. Toch wel bijzonder zo vlak voor 4 en 5 mei.

Aldus gearriveerd in Damme, waar de lunch wordt genuttigd op he terras van "Smulkroeg ter Kloeffe" onder het genot van pannekoeken, ommelets en 1x brood.

Verder door het fraaie landschap en rond 16.00 uur aangekomen bij de loft. Hartelijk welkom geheten door de (museum)eigenaar. Na het stallen van de motoren in het museum wordt het welkomstdrankje genuttigd. BIER. Blijkbaar valt het bier bij sommigen zo in de smaak, dat nog voor het avondeten, er meer dan een gezellige stemming ontstaat. Veel lachen om zotheid, stomme praat en motoren.

Naast het drinken van bier, houden Joost en Cees J. zich bezig met ene Frank, die een Bobber bezit. Een wel heel bijzondere HD waaraan Frank 5 jaar heeft gewerkt. De bobber is een samenstel van een panhead en een knuckle head. Ook het oorlogsverleden is in de fiets verwerkt door een handgranaat in de kickstarter te verwerken (WOII) en poppeys (klaprozen WOI) op het balhoofd te plaatsen.

Zo tegen de avond loopt de loft echt vol. Veel Engelsen op Harleys en ook nog twee NL-ers op een 2-takt CZ, respectievelijk een Jawa. Een gezellige boel.

Het diner bestaat uit magnetronvoedsel volgens het principe "LOOK 'N COOK". Zeker niet onaardig ............................. voor 1 avond.

img 2202

Na het diner wordt het kampvuur ontstoken. Gaaf en lekker warm.

Na het diner ontstaat aan een van de zijde van de tafel een nogal serieus gesprek, wat duurt tot ver na het vallen van de avond. Ondergetekende  is de eerste die naar kooi gaat. Niet om rustig te gaan slapen, want daar is geen reden voor. Het gehele onderkomen is nogal gehorig en "onze" kamer ligt pal naast het restaurant annex podium.

De 'echte vrienden' Dennis en Erik

img 2196img 20150503 004846

sluiten de avond af met een nachtelijke fotosessie in het museum/parking. Twee van die giecheltrutjes, die, ook eenmaal op de kamer, het gegiebel, ondanks de nodige ssssstttt's, niet kunnen onderdrukken.

De volgende ochtend is iedereen toch wel redelijk vroeg bij de pinken. Douchen met koud, hoogstens lauw water, valt diegenen  ten dee, die  daar de moed voor hebben. NB: De douches en toiletten zijn buiten de kamers, maar wel overdekt.
Ontbijt is prima. Zelfs verse, zelf te persen, sinaasappelsap is voorhanden. Wel alles zelf doen, net als bij het diner.

Als we vertrekken is het overwegend droog. Dennis gaat rechtstreeks naar huis om voor hem moverende redenen. De resterende 8 toeven onder leiding van Erik richting Oostende. Verder langs de kust omhoog richting NL. Bij Zeebrugge gaat het niet zo goed. Een enkeling wordt er zelfs dronken van, van het alsmaar ronden van een rotonde. Genoeg afslagen, maar welke is het nu? Toch gevonden en alras komen we bij onze koffie/pleisterplaats "' t Hespekotje" aan.

Tijdens de koffie ontstaat  een geanimeerd gesprek over regenkleding al dan niet aantrekken. Het laatste stuk naar de koffie was het gaan regenen en ook nu komt het af en toe gestaag naar beneden. Eensgezind (was dat zo?) regenkleding aan en hup, op naar NL. Marcel wordt het uiteindelijk te veel en besluit alsnog de snelste route naar huis te nemen. Toen waren er nog 7!

Na achter de Westerschelde gereden te zijn, komen we via Breskens wederom in Terneuzen aan. Het is al middag, dus komen we aan onze lunchtrekken in de "Westbeer".

Het resterende deel van de rit is nagenoeg droog en verloopt via "snelwegen vermijden". Om 17.00 uur is iedereen weer veilig thuis.

Alles overziend is het een zeer fraaie rit geweest.

De volgende bijzonderheden mogen echter NIET ontbreken:

1) Arno was er de HELE rit bij.
2) Dat gegorgel en terugslaan van Penny's Duc, is voor de één (Peter) een ramp en voor de ander (Cees J.) een genot.
3) Robin rijdt op canvas. Heel dapper en niet eens zo langzaam.
4) KTM's hebben een Rotax-blok. Ook Cees J. zijn Beemmer heeft een Rotax-blok. Is Cees J. nu een KTM-rijder, of zijn de anderen BMW-rijders. We houden het op KTM!

img 2368

"Last but not least" nog de volgende persoonlijke opmerking:

Motorrijders claimen, dat ze vrijheid ervaren met motorrijden en hun hoofd leeg kunnen maken. Mijn vraag: Hoe rijmen ze dat met het feit, dat ze via 'blue tooth' de telefoon kunnen horen, muziek kunnen luisteren en andere media mogelijkheden kunnen benutten?