Trekkerweekend 5,6 en 7 mei 2017

Verslag Activiteitenrit.

 Over  het tijdstip van vertrek werd driftig geAppt. Waarom is mij onduidelijk, want de instructies van Joost waren éénduidig. Verzamelen zoals gebruikelijk bij Hans en om 09.00 uur vertrok de kleine karavaan van 7 deelnemers ( 6 georganiseerd en 1 vrije rijder) richting het oosten van het land.
De eerste 70 kilometers over de rijkswegen, maar bij Gorinchem werd alras de binnenwegen opgezocht. De weergoden waren ons goed gezind, dus de rit voltrok zich plezierig en vlot. De koffiestop aan de Linge was wel vreemd, want het restaurant zag er gesloten uit. Maar dat was schijn, want het terras aan het water was gewoon open. 

       
       
 

 Na de gebruikelijke koffie met appeltaart togen we al slingerend langs de Betuwelijn richting Nijmegen en daar voorbij. Na overgevaren te zijn bij Huissen, in de Ooipolder ons lunchadres, Vis en Zo, opgespoord, maar wat schetste onze verbazing. Gesloten! Volgens een eigenheimer liep de zaak niet zo goed en dat was waarschijnlijk de reden. Wel de website aanpassen a.u.b.. FF door en na luttele kilometers geland in Babberich.
Heerlijk geluncht; de meeste een eiergerecht . Gaf wel een vol gevoel.Via de mooie Achterhoekse (slinger)wegen naar het Noorden. Voor ons eindstation in Ootmarsum hielden we een stop bij een oude molen in Borculo. Dit bezoek moest onze voorzitter bekopen met een smerig gezicht, maar dan letterlijk. Handjes vuil gemaakt aan een smeerbalk van een lager en toen zijn gezicht betast. Resultaat een Smerik! 

           
           
 
 

 

Aangekomen bij ons hotel de Rozenstruik in Ootmarsum en de motoren achter gestald te hebben, genoten we van een biertje en een heerlijk diner. ’s Avonds was er partij met bijbehorende muziek. Nou ja, muziek? Een fiedelorgeltje met dito artiest en liedjes van …… ja van wat. Het noopte ons te vluchten naar buiten, waar we onze eigen muziek gebruikte. Sommige gasten vonden het buiten (bij ons) gezelliger dan op de partij. Soms hadden we een quiz met als onderwerp “raad je (grammofoon)plaatje. De Troyka van Drs P. was te moeilijk voor de meesten.
Tijdens de hele dag, ook tijdens ons buitenverblijf, werd er gezocht naar de activiteit voor zaterdag. De meeste waren er van overtuigd, dat we in het artiestenstadje zouden gaan kleien. Niet op de pot, maar meer op een schijf. Fallussen draaien werd het motto. Het hele festijn duurde tot in de kleine uurtjes, wat mag blijken uit het feit, dat er om 01.30 uur nog driftig werd geAppt!

“s Morgens genoten van een heerlijk ontbijt. Althans de meeste dan. Voor dat aan de “echte” activiteit zou worden begonnen, was er een ochtendrit gepland. Dennis meldde zich af vanwege stoornissen die niet zo goed bij motorrijden passen.
Lekker ritje door het grensgebied, waarbij onze Joost zich zo’n honderd meter uit kon leven op een gravel stuk; sporen trekken. Terug naar ons hotel om vandaar uit naar onze activiteit te lopen. En wat werd het? Trekkerrijden! Maar eerst lunch. Gewoon goed en lekker.
Het trekkerrijden vond plaats op trekkers van 50 jaar of ouder. Dat was wel te merken tijdens de rit. Om enkele items te noemen: Sleutel verloren, gebroken V-snaar, gebroken pulley, onafgeveerdzadel, springzadels en niet starten na een stop. Dat waren ze geloof ik wel. Ondanks en wellicht ook dankzij deze ongemakken was het een fantastische rit. Werkelijk! 

           
           
 
 

 Na het trekkerrijden heerlijk BBQ-en. Genoeg en lekker. Oeps! "Das nie waar"! Als tussendoortje hebben we klootgeschoten. Een meer oostelijk gebeuren, waarbij met een met lood verzwaarde houten bal een traject moet worden afgelegd in zo weinig mogelijk gooien. Voor ons zo iets als: Tja, wat moeten wij daar nu mee. Onze leidsman was gezellig en het weer was mooi. O ja, Dennis heeft nog een vogel geraakt ...... in de lucht. Terug lopen en weer op het terras genieten.

Het werd niet zo uitbundig als de avond daarvoor. Begrijpelijk. Wel werd er nog het nodige gedebatteerd over dozen, waaronder die van Monique. Dat was de theedoos, moet je begrijpen.
Om 23.30 was het over die avond. Wel een beetje bijzonder. Maar ja TeT-ers worden ook een dagje ouder.

De volgende dag vroeg vertrokken (09.00 uur) om ook vroeg koffie te drinken op een kasteel wat bleek te bestaan uit slechts het wapen.


Na de koffie dwars de Achterhoek door, stukje over de A1, na een heerlijk geronde afslag, de Veluwe over voor de lunch in Otterloo. Was gepland bij een kasteel (alweer?) maar dat kostte €18.50, ook wel de toegangsprijs voor het Veluwe Park! Dus alweer niet die dag!
Dan maar in het dorp zelf. Prima.
Daarna afzakken naar het Zuiden, waar we na een overtocht bij de Blauwe Kamer, richting A15 togen om via het klaverblad Gorinchem richting Breda te koersen. Aan de A27 nog een laatste tankstop, met Red Bull, en dan naar huis. Joost, Robin, Erik en Cees hebben nog een ommetje gemaakt door de Westhoek om de randjes van de banden af te schaven.

Al met al een bijzonder geslaagd weekend met veel dank aan Joost!

PS: Voor alle foto’s en video’s zie de TeT-website