Verslag rit 24 juni 2012

 

Regenrit van 24 juni 2012.  

Van de 8 aanmeldingen waren er 7 op komen dagen. Als eerste werd druk overlegd of er al dan niet gereden zou worden. De vooruitzichten warenongunstig en de aanrijders waren zeker niet droog aangekomen. Afspraak luidde: Rijden wel, maar niet zo ver als Brugge. Segway afgezegd en op naar Terneuzen voor de koffie en meer.

Ergens achter ’s Gravenzande gaven Arno en Ronald er de b(r)ui aan. Hoewel het bij Hoogerheide droog was, was het toch gaan regenen. Hup met zijn 5-en verder door de zak van Beveland richting Westerschelde tunnel. Waaien daar, niet te zuinig. Sommige van ons hadden 2 banen nodig, alhoewel hun fietsen zwaar genoeg waren. Brommen door de tunnel (altijd geinig) om het regenidee van voor de tunnel te verdringen, maar helaas, na de tunnel regende het nog harder.

Aangekomen op de boulevard bleken er Havendagen te zijn in Terneuzen. Vanaf het (overdekte) terras was het toch goed toeven. Op het water werd er driftig met water gespeeld door een aantal sleep/blusboten. Tja waterig was het toch. Ook werd vastgesteld dat er langs de Zeeuwse dijken best leuke waters waren te vinden, maar het toch bij een zonnetje er nog  beter uit zou zien.{youtube}KdxkdYO78HQ{/youtube}

Tijdens gesprekken over digitale buien, i-clouds genaamd, de buienradar gecontroleerd, wat resulteerde in na de koffie nog de lunch om met een droge strook naar huis te rijden. Koen gaf er de voorkeur aan in de regen te rijden en sloeg de lunch over. 

Zodoende met zijn 4-en retour Bergen en jawel, HELEMAAL DROOG over.

Conclusie: Soms zit de buienradar mee en soms zit ’t ie tegen met een voor deze dag een 50/50 score.

Groetjes, Motormuis