17 juli 2016; wat je weten wil.

Hallo thuisblijvers,

Via de App kwamen er een aantal reactie die mij er toe brachten toch wat duidelijkheid te verschaffen in een aantal zaken.

 

Zoals er zijn:

De route is door de 4 deelnemers niet zo gereden als aangegeven in de download.

Een golfterras toch andere luitjes laat zien dan we gewend zijn; hoedjes, petjes, dames in een blues tenue e.d.

Chocolademelk ook geserveerd kan worden als een glas hete melk met een schoteltje pure chocolade. Werkt en is lekkerder.

Koffie met appeltaart geweldig smaakte en Wilco daarvan de rekening krijgt van Peter.

Peter de achtertuin van Rhoon als zijn broekzak kent, omdat hij daar geboren is.

Arnout weinig remt, omdat zijn rechterschijf voor nog of weer krom is.

De dijk achter Oostvoorne en Rockanje toch wel aardig bochtig is.

De Brouwersdam toch leuk blijft.

Arnout een proefrit op de GS van Michael heeft gemaakt. Oordeel Arnout: Dat wordt hem niet.

Renesse weeer poepdruk was.

Neeltje Jans toch een trots stukje Nederland is.

Michael in Veere de mooiste vrouw van Veere heeft begroet. Wel 2 keer en alleen omdat hij een gratis pizza wilde. Niet gelukt trouwens.

Het tuinterras in Veere heel wat comfortabeler was dan het havenzicht.

Cees zijn jas uit elkaar waaide. Bij de tankbeurt van Peter, de ANWB Ductape ter beschikking stelde voor de reparatie.

De omwikkeling van Cees, door Cees toch tenniet werd gedaan en vervangen werd door een enkele strip. Tot thuis goed gedaan. Nu een nieuwe rits.

Michael zijn GS banden de zijkanten heeft laten zien rondom Yerseke.

Peter afscheid nam van diegene die over de Philipsdam naar huis reden.

Al met al een geslaagde rit.

Waarvan akte.

Verslag Rit 5 - 2014 ( 12-10-2014)

verslag van Rit 5 van 12 oktober 2014

Zondagmorgen 9 uur, na een bakkie koffie van de meeuw zijn we met 5 man aan de laatste rit van ons motorseizoen begonnen, Arno, Erik, Albert, Robin en ondergetekende die gelijk voor vandaag als vice toerplanner gebombardeerd was mocht hem natuurlijk ook als voorrijder rijden, wat ik met plezier gedaan heb.

Lekker binnendoor via Steenbergen, Dinteloord, Oud Beijerland, ongeveer 2 kilometer A29, via Barendrecht over wat dijkjes naar de eerste koffiestop bij de golfbaan in Rhoon, genoten van natuurlijk koffie met appelgebak en slagroom, de weergoden waren ons vandaag goed gezint, een frisse start, lekker zonnetje, af en toe een wolk.

img 20141012 104446

Het was een hele puzzel in Basecamp om te zorgen dat de koffiestop precies om 10:30 zou plaats vinden, maar dat is prima gelukt ;-) (grapje Dennis) maar de hoofdzaak was een mooie route in elkaar te zetten en dat is wat mij betreft gelukt.

via Rhoon, Poortugaal, Spijkenissen, Geervliet Heenvliet richting de N57 over de Haringvlietsluizen richting Ouddorp,waar we (sommige van ons) een korte plasstop ingelast hebben,  langs de Noordzee richting Renesse voor de lunch.

Een paar heerlijke uitsmijters en broodjes kroket in de maag en verder met de rit, nog zo'n 70 km te gaan naar het strandhuis passerende langs verschillende zeeuwse dorpjes waarvan ik de naam niet meer weet met lekkere bochtjes en rechte stukken richting de Philipsdam richting Tholen en rond half vier bij het Strandhuis om nog een beetje na te kletsen over de rit en andere dingen...........

Ik vond het leuk om de rit te maken en voor te rijden, en heb me qua snelheid soms best ingehouden.

tot een volgende.......Peter FZ1tje

Monsterrit 2014

  Monsterrit 13 april, 2014.

s' Morgens vertrekken we met 7 deelnemers: Dennis, Erik, Remco, Loek, Martin, Mark en ondergetekende. De rit stond onder leiding van .......... Erik! Jawel. De toerplanner had zijn werk uitbesteed.

Ras over de snelweg naar Rosmalen voor de koffie. Oeps, foutje. Afslag onder constructie, ergo (nog) geen koffie. Om 9.30 uur in Lith een tapperij gevonden, die voor ons voor 10.00 open wilde zijn voor de koffie met appalgebak. {phocagallery view=category|categoryid=14|imageid=2607|float=left} {phocagallery view=category|categoryid=14|imageid=2608|float=left} {phocagallery view=category|categoryid=14|imageid=2611|float=left}

 

Dennis had iettewat moeite met de koffiemelk getuige de foto.

 

 

 

Lanschappelijk schoon alom, inclusief vervallen schoon.  Bij Oijen overgevaren. Helaas geen foto, want de schrijver dezes was afgeleid door een Norton 961 Sport uit 2011. Berijder en zijn maten waren op weg naar Utrecht voor een Engels motortreffen. {phocagallery view=category|categoryid=14|imageid=2612|float=left}

 

Een fotostop bij het Kasteel van Batenburg, althans wat er van over is.

 

 

Verder door landelijke polders naar Malden en via de zeven-heuvelen route naar de Ooijpolder. Na een kronkelige dijk een stop in  Ooij voor de lunch. {phocagallery view=category|categoryid=14|imageid=2615|float=left} Leuke stek, maar te koud voor buiten, ondanks de zon. Verder over de dijk langs de Maas en via een stukje Duitsland naar Groesbeek. Weer heuvelen en door naar Grave.

 

 

 

{phocagallery view=category|categoryid=14|imageid=2618|float=left} {phocagallery view=category|categoryid=14|imageid=2617|float=left}

 

Belanden via mooie dijkwegen in Megen. "Effe Zitte" was heel aantrekkelijk en zo gedaan.

 

 

Door over kronkelige dijk- en polderwegen naar Oss. Daar de snelweg op. Op naar huis. Onderweg in snelle bochten worden Remco en Motormuis gehinderd door trage automobilisten. Sommige daarvan konden ontweken worden, andere niet.

{phocagallery view=category|categoryid=14|imageid=2603|float=left} Na 441 km's wordt de rit afgesloten bij het Strandhuis. Gezien de blije gezichten was warme chocomel met slagroom zeer welkom. Iedereen was het er over eens dat dit een hele mooie rit was geweest. Hulde aan de toerplanner.

 

 

 

 

Op naar de volgende rit.

Verslag Monsterrit 2013

2e TeT-toerrit, 21 april 2013.

Nadat de 1e  toerrit van 2013 ondergesneeuwd in de koeling was gezet, vond afgelopen zondag 21 april 2013 dan de 2e geplande TeT-toerrit plaats en wel gelijk de Monsterrit. Keurig op tijd (08.00 uur) waren alle deelnemers, 13 in totaal, aanwezig. Sommige van hen hadden zich in nieuwe banden gestoken, want je weet maar nooit.

 

Met een spat regen als uitgeleide vertrokken we voor de rit die de naam “Waterloo” meekreeg.

Helaas vond Ronald nog voor de koffie zijn Waterloo. Een plotselinge rem-actie bij een zebra resulteerde in een ongelukkige valpartij, wat Ronald deed besluiten terug te keren naar Steenbergen. Jammer.

Door het vroege tijdstip waren we niet gelukkig met het vinden van een koffiestop. Vinden we er één, staat er achterop (!) het welkomstbord: ’s zondags gesloten.

Het zat ons niet mee, want in wegomleggingen zijn Belgen ook meesters.   

      

   

Motormuis belandde zelfs op een ongedefinieerd pad, na aanwijzingen van een lokale.

Uiteindelijk toch een koffietent gevonden na 3 uur (!) rijden. Ja, want voor (Palm)bier was het te vroeg.

Goeie koffie, maar geen gebak. En bij de 2e koffie waren de kopjes ineens op. Tja. Maar wel gezellie!

Allengs slingerden we ons door de dreven van zuid België. We aanschouwden ook iets, waar sommige een liftzwembad in zagen, of een autoweg die plots ophield. Voor de kenners onder ons was dit een schepenlift.

Op naar de lunch. Niet te geloven: Quick of Pizza hut. Ze hebben wel wat beters in België, maar wij konden het niet vinden, of zo. Wel heerlijk op het terras.

Na de 1e helft van de rit, gingen we richting Waterloo. Ondergetekende had dit nog nooit gezien, terwijl het toch een gedenkwaardig moment was in de geschiedenis van Europa. 

 

Eerst nog tokkelend en later racend (niet iedereen) terug naar de Strandtent in Bergen, waar de goede afloop werd gevierd.

 

Al met al een geslaagde dag met heerlijke temperaturen en gezellige lui.

Groet van Motormuis.